Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Ингибирующее действие экстрактов из семян ягод и фруктов и кинетические параметры их окисляемости

Варданян, Л. Р. and Варданян, Р. Л. and Хачатрян, А. Г. (2001) Ингибирующее действие экстрактов из семян ягод и фруктов и кинетические параметры их окисляемости. Հայաստանի քիմիական հանդես. Chemical Journal of Armenia. Химический журнал Армении, 54 (1-2). pp. 85-92. ISSN 0515-9628

[img]
Preview
PDF
Download (140Kb) | Preview

    Abstract

    Экстракты, полученные из грецкого ореха, фундука, желуди и шиповника, обладают ингибирующим действием на процесс инициированного окисления кумола. По периодам индукции и кинетике поглощения кислорода кумола определены параметры, характеризующие активности исследованных экстрактов ингибиторов (k2/k7) и их содержание (f[InH]). Ընկույզից, պնդուկից, կաղինից և մասուրից ստացված էքստրակտներն ունեն ինհիբիցնող ազդեցություն կումոլի հարուցված օքսիդացման վրա: Թթվածնի կլանման կինետիկայի տվյալներով որոշվել են էքստրակտների՝ որպես ինհիբիտորների ակտիվությունը բնութագրող պարամետրերը՝ K2/K7, ինչպես նաև ինհիբիտորների քանակությունն էքստրակտներում: For the initiation process of cumene oxidation the inhibition extracts from greec nut, dog-rose, hazel-nut and acorn has been investigated by finding non-toxical and food inhibitors in them.

    Item Type: Article
    Additional Information: Հատապտուղների և մրգերի կորիզներից ստացված էքստրակտների ինհիբիցնող ազդեցությունը և նրանց օքսիդացման կինետիկական պարամետրերը: Inhibition influence of berry and fruit extracts and their oxidation kinetic parameters
    Uncontrolled Keywords: Վարդանյան Լ. Ռ., Վարդանյան Ռ. Լ., Խաչատրյան Ա. Գ., Vardanyan L.R., Vardanyan R.L., Khachatryan A.G.
    Subjects: Q Science > QD Chemistry > Physical Chemistry
    Divisions: UNSPECIFIED
    Depositing User: Chemical Journal
    Date Deposited: 19 Dec 2011 11:56
    Last Modified: 23 Mar 2014 09:04
    URI: http://chemistry.asj-oa.am/id/eprint/30

    Actions (login required)

    View Item