Հայաստանի քիմիական հանդես =Chemical Journal of Armenia

Особенности технологий комплексной переработки облепихи крушиновидной (Hippophae), расторопши пятнистой [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] и миндаля обыкновенного (Prunus Dulcis)

Дадаян, А. С. and Степанян, Л. А. and Петросян, А. Р. and Погосян, А. С. and Овсепян, Г. Ц. and Казарян, С. Г. and Дадаян, С. А. (2020) Особенности технологий комплексной переработки облепихи крушиновидной (Hippophae), расторопши пятнистой [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] и миндаля обыкновенного (Prunus Dulcis). Հայաստանի քիմիական հանդես. Chemical Journal of Armenia. Химический журнал Армении, 73 (1). pp. 89-101. ISSN 0515-9628

[img]
Preview
PDF
Download (1289Kb) | Preview

    Abstract

    Разработаны эффективные и безотходные технологии комплексной переработки облепихи крушиновидной (Hippophae), расторопши пятнистой [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] и миндаля обыкновенного (Prunus dulcis). Показано, что с применением модифицированного и недорогостоящего метода многоядерной реперколяции можно одной технологической схемой получить облепиховый сок, масла облепихи с содержанием каротиноидов от 23 до 180 мг% и фуража с содержанием микро- и макроэлементов и витаминов Е, F, K, P. Մշակվել են չիչխանի (Hippophae), պուտավոր կաթնափուշի [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] և նուշ սովորականի (Prunus dulcis) համալիր մշակման արդյունավետ և անթափոն տեխնոլոգիաներ: Ցույց է տրվել, որ մոդիֆիկացված ոչ թանկարժեք բազմամարտկոց ռեպերկոլյացիոն մեթոդի կիրառմամբ կարելի է նույն տեխնոլոգիական սխեմայով ստանալ չիչխանի հյութ, կարոտինոիդների 23-180 մգ, % պարունակությամբ չիչխանի յուղ, մակրո- և միկրոտարրերի և E, F, k, P վիտամինների պարունակությամբ ֆուրաժ: Efficient and non-waste technologies for the integrated processing of buckthorn (Hippophae), milk thistle [(Silybum marianum (l.) Gaertn)] and ordinary almond (Prunus dulcis) have been developed. It is shown that using a modified and inexpensive method of multicore repercolation one processing circuit can afford buckthorn juice, sea buckthorn oil with carotenoids from 23 mg% to 180 mg% and the forage containing micro- and macroelements together with vitamins E, F, К, P.

    Item Type: Article
    Additional Information: Չիչխանի (Hippophae), պուտավոր կաթնափուշի [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] և սովորական նշի (Prunus Dulcis) համալիր մշակման տեխնոլոգիայի առանձնահատկությունները; Features of integrated processing technologies of sea buckthorn (Hippophae), milk thistle [(Silybum Marianum (l.) Gaertn)] and ordinary almonds (Prunus Dulcis
    Uncontrolled Keywords: Դադայան Ա. Ս., Ստեփանյան Լ. Ա., Պետրոսյան Հ. Ռ., Պողոսյան Ա. Ս., Ղազարյան Ս. Գ., Հովսեպյան Գ. Ց., Դադայան Ս. Ա., Dadayan A. S., Stepanyan L. A., Petrosyan H. R., Poghosyan A. S., Hovsepyan G. Ts., Ghazaryan S. G., Dadayan S. A.
    Subjects: Q Science > QD Chemistry > Biochemistry
    Divisions: UNSPECIFIED
    Depositing User: Chemical Journal
    Date Deposited: 20 Apr 2020 20:10
    Last Modified: 30 Apr 2020 14:37
    URI: http://chemistry.asj-oa.am/id/eprint/8001

    Actions (login required)

    View Item